Płatki ryżowe na mleku ze szpinakiem


Końcówka wakacji i w bonusie dwa dni urlopu - jest radość! Będą to dwa dni przyjemnego nicnierobienia! Zaczęłam je od pożywnego śniadania, czyli płatków ryżowych na mleku ze szpinakiem i owocami - pyszności! Szybko wrzucam dla Was przepis na bloga a potem słodkie lenistwo 😍



  • 3-4 łyżki płatków ryżowych
  • 1 szklanka mleka
  • 2 garści szpinaku
  • odrobina cukru trzcinowego
  • ulubione owoce: u mnie maliny, borówki i pithaja 


Szpinak z odrobiną mleka rozdrabniamy blenderem na gładką masę i łączymy z pozostałym mlekiem. Mleko ze szpinakiem zagotowujemy, dodajemy do niego płatki ryżowe i całość gotujemy przez kilka minut do czasu osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Gotowe płatki dosładzamy do smaku cukrem trzcinowym. Podajemy z ulubionymi owocami.


   




Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

MAŁOPOLSKI APETYT

AGREGATORY

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Archiwum