Carpaccio z buraków z kozim serem i nerkowcami


Carpaccio z buraków z kozim serem i nerkowcami to pomysł na kolację 
lub przystawkę, który skradnie Wasze serca i podniebienia. 




  • 2 duże buraki
  • kozi ser
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki miodu
  • grubo mielony czarny pieprz
  • sól
  • nerkowce 

Buraki owijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku przez około 60 minut. Miękkie buraki obieramy ze skórki i gdy całkowicie wystygną, kroimy je na bardzo cienkie plastry za pomocą specjalnej tarki lub nożem. Ocet balsamiczny dokładnie mieszamy z miodem i szczyptą soli. Plasterki buraków układamy na talerzu. Posypujemy je pokruszonym kozim serem i posiekanymi nerkowcami. Całość polewamy sosem balsamiczno-miodowym i oprószamy pieprzem. 


   


Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia carpaccio na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.


0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

MAŁOPOLSKI APETYT

AGREGATORY

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Archiwum